Kesälukumaraton 2 // päivittyvä postaus

Niin kauan kun olen kirjablogeja seurannut olen myös ihaillen seurannut erilaisia lukumaratoneja. Välillä mietin jo osallistumistakin blogittomana, mutta harvoin aikataulut onnistuivat täsmäämään omien menojeni kanssa tai sitten vain jänistin enkä rohjennut kokeilla omaa lukukestävyyttäni.

Mutta nyt on tullut se päivä kun aion osallistua ihka ensimmäiselle lukumaratonilleni! Lähdimme aamusta ajamaan mökille ja nyt kun on uuden veneen ensiajot tehty on minun aika rauhoittua kirjojen pariin. Oikeastaan tämä mökki onkin täydellinen paikka ensimmäisen lukumaratonin suorittamiseen, sillä lapsesta asti täällä on tullut luettua ihan valtava määrä kirjoja ja kirjoihin pystyy keskittymäänkin ihan eri tavalla täällä luonnon helmassa kuin kaupungin vilinässä. Kirjoittelen tätä postausta juuri laiturinnokasta puhelimella, joten voi olla, että rivit hieman pomppivat tms. Päivittelen sitten ulkonäköasiatkin kuntoon kunhan olen taas kotona tietokoneen äärellä.

Päijänne
Lauantai 8.7.2017 klo.  13.11 Noniin on tullut aika aloittaa! Tässä laiturilla minulla on nyt seurana Lisa Genovan Edelleen Alice. Olen noin puolivälissä kirjaa ja ensimmäinen tavoitteeni onkin saada se luettua. Sen jälkeen voikin sitten katsella mitä muuta tekee mieli lukea, hieman houkuttelee käydä tutkimassa, millaisia kirjoja täältä mökiltä löytyykään. Muuten en tavoitteita tälle maratonille aseta, katsotaan mitä tuleman pitää!

Lauantai 8.7.2017 klo. 17.52 Edelleen Alice on nyt luettu loppuun. Tätä kirjaa pitääkin hetki sulatella ennen siirtymistä seuraavan pariin. Upea kirja, jossa ei tavallaan tapahtunut paljoa, mutta silti samalla tapahtui ihan hurjasti. Tykkäsin kovasti kirjan fiiliksestä ja minusta se kuvasi hienosti sitä mitä alzheimer todellisuudessakin on. Nyt lähdemme veneilemään ja uuden kirjan pariin palaan sitten illasta.

Luettuja sivuja: 134

Lauantai 8.7.2017 klo. 23.29 Päivä alkaa kääntyä iltaan ja juuri saatiin ihailla upeaa auringonlaskua laiturilta. Löysin täältä mökin hyllystä Christer Kihlmanin Tuuliajolla tappion maisemissa -kirjan ja luin sen. Kyseessä oli lyhyt monologi, vain 78 sivua, joten kauaa sen parissa ei kestänyt. Kirja oli kyllä melko helppo ja nopealukuinen, mutta muuten en oikein päässyt siihen mukaan. Ehkä se levollinen ja onnellinen fiilis mikä itselleni aina täällä mökillä tulee ei ollut ihan tätä kirjaa ja sen tunnelmaan eläytymistä varten. Kirjan kertojan kuvaus omasta tilanteestaan tiivistää mielestäni koko teoksen melko hyvin: ”Minä olen tuuliajolla. Se on häpeä. Erityisesti minun iässäni. Se osoittaa sosiaalista sopeutumattomuutta. Se on syvää pahoinvointia. Minä olen hirvittävän ahdistunut.” Omasta mielestäni koko kirja oli hieman tuuliajolla ja minun oli jotenkin hankala tarttua mihinkään. En usko bloggaavani tästä teoksesta sen kummemmin mitään.

Nyt taidan ihan hetken vielä lueskella jotakin ja sitten mennä nukkumaan, jotta aamulla herää taas virkeänä lukemaan. Vuoroaan odottaisi joko toinen mökkilöytö O. Talasmon Vanhan merimiesarkun salaisuus tai sitten kirjastosta lainattu Chimanda Ngozi Adichien Puolikas keltaista aurinkoa. Katsotaan kumpaan päätän tarttua.

Luettuja sivuja: 212

Auringonlasku
Sunnuntai 9.7.2017 klo. 9.12 Huomenta! Uni vei illalla hyvin nopeasti voiton lukemisesta. Ehdin lukea Puolikasta keltaista aurinkoa ehkä parisenkymmentä sivua, jos edes sitäkään. Toinen kirja saa odotella täällä hyllyssä seuraavaa mökkireissua. Aamusta selailin hieman muidenkin maratonpostauksia, monipuolisesti on kyllä kirjoja luettu! Nyt ajattelin nousta aamupalalle ja ryhtyä taas itsekin lukemaan. Ihana aurinkoinen päivä tulossa.

Sunnuntai 9.7.2017 klo. 13.21 Maraton loppui muutama minuutti sitten. Lueskelin aamulla vielä hieman Puolikasta keltaista aurinkoa, mutta suurin osa ajasta meni täältä mökiltä tehtyjen lapsuuden löytöjen tutkimiseen. Sivuja tässä maratonissa ei kertynyt kovinkaan paljoa, mutta onneksi se ei ollutkaan keskeisin tavoitteeni. Sen sijaan sain ihanan rennon fiiliksen ja nautin lukemisesta koko sen ajan, mitä luinkin. Mielestäni se on paljon tärkeämpää kuin mikään sivumäärä. Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut maraton, jonka fiiliksiä koostan vielä myöhemmin lisää! Nyt keskityn vielä mökkeilystä nauttimiseen.

Luettuja sivuja: 294

8 kommenttia artikkeliin ”Kesälukumaraton 2 // päivittyvä postaus

    1. Oli kyllä kiva osallistua ja varsin positiivinen kokemus tämä ensimmäinen maraton olikin! Harmi, että maraton ei sopinut aikatauluihisi tällä kertaa, mutta onneksi näitä maratoneja järjestetään melko usein! 🙂

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s